Universteki gözlerinizi kapatın ve Metaverse de açın.

Nedir bu Metaverse, oyun dünyasındakiler biz çoktan orda yaşamaya başladık diyor…

canlı konserler,anıtlar,fikir liderlerinin toplandığı toplantılar bakın dünyaca ünlü gerçek mimarlara tasarlatılan bu yer sanal bir ortam Metaversenin içinde. Çarşı, şehir, gezegen, evren Metaverse bunların hepsini kapsayan birleştiren bir kavram aslında.

METAVERSE-ÖTE EVREN yani EVRENİN ÖTESİ , fiziksel gerçeklikle arttırılmış ve sanal gerçekliğin birleştiği ortak bir dünyalar topluluğu anlamına geliyor. Arkadaşlarınızla takılıp seyahat edebileceğiniz, ,alışveriş yapabileceğiniz ,çalışabileceğiniz bir ortam. İyide böyle ortamlar çoktan icat edilmedi mi, Second Lifeden başlayın günümüze kadar gelin yada oyunların dünyasını düşünün World WarCraft dan tutun bugüne kadar sayın Fortnite,Roblox,Mindcraft bırakın bu oyunlar sanal dünya inşa etmeyi kendine has bir sanal ekonomi bile yaratmadı mı.

Fortnite evrenin de sadece oyun oynanmıyor artık geçen yıl verilen bir Rap konserini aynı anda 12 milyon kişi izledi,bunu en iyi görselleştiren film Ready Player One diyebiliriz. Metaverse evrenin ötesine geçiş yapabilmek için kullanıcılar özel bir gözlük sanal gerçeklik gözlüğü kullanıyorlardı,bugün inşa edilen Metaverse içinde aynı şey düşünülüyor.

Biz oyunun da ötesinde sosyal bir ortam,bir Metaverse inşa ediyoruz diyor.

Daha iyi anlayabilmek içib Star Wars evreninden bahsedelim,bu evrenin karakterlerini kendi evrenimize dünyamıza konuk edebilmek için de animasyon figurlerini yada oyuncakları kullanıyoruz peki ya bunun tersini yapsak biz onları buraya götürmek yerine biz oraya gitsek, onların oyuncakları yerine kendimizi bir oyuncuya dönüştürsek,Star Wars filmini kendi dünyamızda izlemek yerine avatarımzı o gezegene göndersek mesela.

Sadece 3 boyutlu avatarını değil onun yaşayabileceği ortamları da inşa edebilir kendi küçük gezenimiziinşa edip daha sonra başka kahramanların yaşadığı evrenlere seyahat edebiliriz Metaversde,tıpkı web sitesinde ki sayfaları ziyaret ettiğimiz gibi Metaverse için bu yüzden internetin geleceği deniliyor.

İnternet olabiliyorsa bu neden olmasın.

Exit mobile version